Ruanda Vize Başvurusu

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

Ruanda vizesi başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları pasaport hamillerinin tamamı, Bordo çipli
(normal) Yeşil (hususi) Gri (hizmet) Siyah (diplomatik) vizeye tabidir. Ruanda vizesi başvurularında pasaport süresinin vize bitim tarihinden itibaren en az 6 geçerliliği olması zorunludur.

Ruanda vizesi müracaatları sadece Ankara Ruanda Büyükelçiliği 'nden yapılabilmektedir. Ankara Büyükelçiliği haricindeki Ruanda Fahri Konsolosluğu sadece Ruanda vatandaşlarının Türkiye 'de yaşadığı problemlere yardımcı olabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için seyahat belgesi ve vize verme yetkisine sahip değildir.

Ruanda Ankara Büyükelçiliği vize müracaatlarını Turistik ve ticari kategorilerde kabul etmektedir. Gerek turistik ve gerekse ticari vizeye başvuru yapacak olan pasaport sahiplerinin hazırlaması gereken evrakların ve vize başvuru formununu eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Vize müracaatları ortalama 5 iş günü sürmektedir.

Ruanda'da kesinlikle kapı vizesi uygulaması bulunmaz. Ruanda ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ankara Ruanda Büyükelçiliği'nden vize almaları zorunludur. Ruanda vize başvuruları, yetkili seyahat acenteleri tarafından başvuru yapmaya, vize ücreti ödemeye sonuçlanan pasaportları teslim almaya yetkilidirler.

Ruanda vizesi müracaatı, Ruanda vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulması gerekir. Ruanda vizesi fotoğraf ölçüsü Normal Biyometrik arka fonu beyaz olan toplam 2 adet fotoğraf ile gerçekleşebilmektedir.

Ruanda vizesi ücreti; Turistik ve ticari vize kategorilerinin tamamında aynı ücret ödemesi $ olarak ve nakit yapılabilmektedir. Ruanda Büyükelçiliği vize işlemlerinde acil vize uygulaması bulunmamaktadır. Ruanda vizesi müracaatında bulunacak olan tüm pasaport hamillerinin seyahatlerine en az 1 hafta kala vize müracaatlarını gerçekleştirmeleri önemle tavsiye edilir.

Ruanda Ankara Büyükelçiliği resmi bayramlar haricinde hafta içi her gün çalışmakta ve vize başvuru alımı ve dağıtımı yapmaktadır. Benin e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ruanda resmi bayramlarını da göz önünde bulundurarak müracaatlarına seyahatlerine en az 7 gün kala yapmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Vize Muafiyeti Olan Ülkeler

Aşağıdaki listede Ruanda’ya gelmek için vize şartı aranmayan ülkeler yer almaktadır. Ancak tüm bu ülke vatandaşlarının en az altı ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir.

  • Burundi
  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti
  • Almanya
  • Hong Kong
  • Kenya
  • Güney Afrika
  • İsviçre
  • Singapur
  • Uganda
  • Birleşik Krallık
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Tanzanya
  • Maritius